tisdag 25 november 2014

Nu har jag gjort en provlapp!

Nu har jag stickat en provlapp! Tror knappt på det själv, jag som brukar använda hela plagg som prov. Man får mycket stickande för pengarna då. Men trist att riva upp och sticka om. Kanske kan det bli bättring nu.


Jag har tänkt att sticka runt på rundstickor, sticka en steek och klippa upp. Aldrig riktigt vågat det tidigare. Så provlappen blev en tub. Fick till några muscher på slutet också.
Stickat med 3 mm rundsticka. 22,5 maskor och 32 varv blir en kvadrat på 10 x 10 cm.

Efter tvätt, uppspänning och tork blev ullgarnet fantastiskt mjukt och skönt.

Känns som jag är på rätt väg.

3 kommentarer:

  1. Ser jättefint ut! Älskar knapparna i förra inlägget med, var de svåra att göra?

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du tycker de är fina. Jag är väldigt glad i dem också.
    Inte var de svåra att göra men de kräver en hel del utrustning och tid.
    Först göra knappar i lera som får torka, En första bränning i keramikugnen. Sen kommer det roliga, glasera. Och så får man bränna dem i en raku-ugn. En grop i marken som man eldar varmt varmt eller en specialisolerad ugn som vi värmer upp med gasolbrännare. När allt är riktigt rött av värme, här talar vi många grader, öppnar man och slänger ner sakerna i sågspån. Då blir det en reaktion och allt kan bli underbart vackert eller vansinningt fult. Det är spänningen med det hela.
    Och bäst är väl att ha en kamrat som är keramiker, annars kan jag rekomendera en Raku-kurs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm, låter fantastiskt! Höll på en del med keramik i gymnasiet, vilket ju var ett tag sen men åh, vad kul det skulle va att testa raku! Håller tummarna att det kommer en kurs nära mig snart :)

      Radera